Przepisy
Sałatka szpinakowa z awokado
składniki:
opis:
Etapy:
składniki:
-
-
Awokado zielone - 2 -
- Dodaj
-
opis:
Opakowanie szpinaku 150-200 g.
Awokado 2 szt.
Orzechy włoskie 80 g.
2 łyżeczki oleju z orzechów włoskich
3 łyżeczki białego octu winnego.
Szpinak dokładnie płuczemy i po dokładnym osuszeniu wykładamy do salaterki. Awokado obieramy przekrajamy na pół usuwamy pestkę , następnie połówki kroimy na plasterki ok. cm. Grubości i dodajemy do liści szpinaku. Orzechy włoskie siekamy na drobne kawałki i posypujemy przygotowaną sałatkę. Olej i ocet wlewamy do zakręcanego słoiczka i energicznie wstrząsamy. Przygotowanym sosem polewamy sałatkę i delikatnie mieszamy. Podajemy od razu.